Egy kis történelem

A Lego moduláris épületsorozat népszerűsége töretlen, a mai napig közkedvelt, leginkább a felnőtt Lego rajongók közt népszerű. Nem titok, hogy a Lego nem a gyerekeket célozta meg ezzel a sorozattal. 2006-ban végeztek egy közvélemény-kutatást és a felnőtt építőket kérdeztek meg arról, hogy milyen koncepciókat látnának szívesen. A beküldött ötletek nagyrésze épületek, városrészek voltak, amik illeszkedtek méretben is a minifigurákhoz. Ezekből az ötletekből született meg a Creator moduláris épületsorozat.

Az első ilyen épületet 2007-ben mutatták be Café Corner néven, amely a 10182-es készletszámot kapta, 2056 építőelemből állt és három minifigura járt hozzá. Ezt a készletet csak hivatalos Lego üzletekben értékesítették. A Café Corner igencsak felértékelődött az évek során, ára közelít az egymillió forinthoz. A pozitív visszajelzések azt igazolták, hogy érdemes ezt a vonalat tovább vinnie a játékgyártónak, évente jelentek meg a készletek, amiket egymással összekapcsolhatunk. Ennek a népszerűségnek köszönhető, hogy 2021-ben megkapjuk a 16. ilyen épületetrészt a 10278-as Police Station készletet.

Szolgálunk és építünk!

Ismered azt a viccet, hogy a rendőr rendőrállomást épít legóból? Nem? Én sem.

Azt hiszem nem fogunk csalódni az új készletben sem, szórakoztató és remek építési élményben lesz részünk. Megkapjuk a szokásos klasszikus épületstílust, szerencsére nem egy a modern, letisztult rendőrőrsöt kell hozzákapcsolni a meglévő épületsorozatunkhoz.
A rendőrállomásunkat 2923 elemből építhetjük fel és öt minifigurát költöztethetünk a megépített moduláris nyomozóirodába. Az őrs három szintet kapott, jobb oldalán egy mosoda és újságárus, bal oldalán stílusosan egy fánküzlet helyezkedik el. Méretei antennával 37 cm magas, 25 cm széles és 25 cm mély. Ára 180€

A rendőrőrs szintjei természetesen szétválaszthatóak, ahogy ezt megszokhattuk a moduláris épületeknél, hogy bármikor megleshessük a belsőleg kiépített bútorzatot, használati tárgyakat.

És mivel csábítható el a rend éber őre? Hát természetesen fánkkal! Amíg elkövetjük a hónapokig kitervelt csínytevésünket, addig választás elé állíthatjuk rendfenntartó urat és hölgyet, hogy a bűnt üldözze, vagy a színes cukormázas fánkok legális lefoglalása és elfogyasztása a fontosabb.

Az előzőleg kiadott könyvesbolt mellé tökéletesen illeszkedik és itt nem a csatlakoztatására gondolok, hanem a stíluselemekre. Tökéletes folytatást kapunk ismét.

A mosoda alatt található az újságárus, az utcarézhez tartozik egy villanyoszlop, két bokor a bejáratnál és egy barna pad. Egy rendőrautó beleférhetett volna még, de ez most kimarad. Lapozd végig a képeket.

A minifigurákból kapunk a közjó szolgálatába állított rendfenntartó hölgyet és urakat, a fánkáruslányt és az újságkihordót (vagy talán bűnözőt).

Vajon ez még befér a többi moduláris épület mellé? Biztosan elfér, megoldás mindig lesz rá, hiszen ezekből az építőkockákból sosem elég.

Liked it? Take a second to support Robrick on Patreon!