Mi a Manó?

A LEGO jó szokásához híven idén is meglepett minket egy téli készlettel. A Manók klubháza több Winter Village szetthez is jól fog majd passzolni, ilyen pl. a 2014-es Mikulásgyár és annak kiegészítője a Manók műhelye, de talán még ebbe a sorba sorolhatjuk az öt évvel ezelőtti Téli játékboltot is. A készlet Szeptember 23-án fog elérhetővé válni a VIP tagok részére, hivatalosan Október 1-én jelenik majd meg. Az 1.197 db-ból álló Manó Klubház 30.000 Ft-ba fog kerülni.

A készlet négy Manó minifigurát és egy vadonatúj rénszarvas figurát tartalmaz. A szarvas figuránál egy kis érdekesség, hogy a LEGO ugyanazt az öntőformát használta, mint pl. Harry Potter szarvas patrónus figurájánál, vagy éppen az új kentaur figeknél, tökéletesen sikerült az egyetlen nagy hiba, hogy csak egy darab rénszarvast helyeztek el a dobozban. A szettet Chris Mcveigh tervezte. Megtalálható benne egy szán, gofrisütő, kisebb ajándékok a fa alá, természetesen egy karácsonyfa, egy kandalló hatalmas kéménnyel, egy számítógép, amin jó gyerekek listája szerepel. Gyakorlatilag elég sok kis részlet visszaköszön az előző téli készletekből. Az épületben a földszinten van egy kis étkező helyiség, ami egybe van nyitva egy kisebb műhellyel vagy nevezzük inkább csomagoló részlegnek. Az első szinten van a manók hálószobája, egy erkéllyel, plusz egy távcső ahol az északi sark fényeit és a csillagokat kémlelhetjük.

A készlet méretei:
Magasság: 22cm
Mélység: 13cm

További részletes fotók a készletről

Azt nem állítjuk, hogy a legjobb téli készlettel van dolgunk, azonban a Tűzoltóállomás és a Mézeskalács házikó után igazi felüdülés ez az építmény. A legnagyobb előnye, hogy újra bővíthetjük Manó seregünket és egy újabb gyöngyszeme lehet a téli falucskánknak. Nekünk tuti vétel!

Liked it? Take a second to support Milos on Patreon!