Nagyjából február környékén röppent fel az a pletyka, hogy a nyári készletek után, idén ősszel még egy minifigura sorozatot és egy óriási építményt is kapunk a W. W. témában, ami a 2018-as Roxfort kastéllyal ellentétben, már nem a microscale vonalat erősíti és 2011-es elődjétől is jóval nagyobb. Az első Abszol Út készletben Ollivander boltját, a Burgin&Burkes boltot, illetve a Gringotts Bankot építhettük fel. Az ideiben ezek közül csak a pálcakészítő boltja lesz benne és mellette még hat épület. A Gringotts miatt viszont nem szabad csüggedni, szinte biztosak vagyunk abban, hogy a varázslók bankja külön készletet fog kapni és ha jobban belegondolunk jól is van ez így. Inkább legyen egy részletes nagy készlet, mintsem egy ötlettelen épület, ami éppen hogy befért ebbe a szettbe.

Gyertek velünk végig, ezen a boszorkányoktól és varázslóktól hemzsegő utcán

Megjelenés: szeptember 1.
Ár: 135.000 Ft.
Elemszám: 5.544 db.
Minifigurák száma: 14 db.

A szettben hét boltot építhetünk fel, a boltokat pedig párban, egy épületként alkothatjuk meg. Ollivander boltját a Pergamen és Tinta bolttal építhetjük össze, a Reggeli Próféta szerkesztőségét a Quidditch Sport-szaküzlettel, a Cikornyai és Pacát Florean Fortescue fagyizójával, végül pedig melléképület nélkül a Weasley Varázsvicc Vállalatot, amely mellé még egy kis sikátor is társul, ami a Zsebkoszközbe vezet. Ezeket végül összeilleszthetjük és így tárul elénk az Abszol Út. Az épületek két szinttel rendelkeznek, kivéve a Weasley Ikrek boltját, ami három szintes, na és persze a macskaköves járdát sem spórolták ki a készletből. Ez a grandiózus alkotás tele van filmes jelenetekkel. Betérhetünk Ollivander boltjába, hogy megvásároljuk az első pálcánkat, utána irány a Cikornyai és Paca, hogy aláírást szerezzünk Lockhart professzortól és megvásároljuk tankönyveinket, de benézhetünk a Weasley ikrekhez is, ha épp valamilyen furfangos dologra lenne szükségünk.

Minifigurák

Harry Potter, Ron Weasley, Hermione Granger, Rubeus Hagrid, Fred Weasley, George Weasley, Ginny Weasley, Molly Weasley, Draco Malfoy, Lucius Malfoy, Gildroy Lockhart, Ollivander, Florean Fortescue, Reggeli Próféta fotósa és Hedvig

A készlet méretei

Magasság: 29cm
Szélesség: 102cm
Mélység: 13cm

Összegezve a látottakat, kaptunk egy gyönyörű moduláris készletet, aminek talán az egyetlen hibája, hogy hiányzik belőle a komorság és a filmben látott utca régimódi stílusa, egy picit túl színesre sikerült, ettől eltekintve nagyon is hű a filmhez és csodálatos alkotás. A rajongóknak természetesen kötelező darab.

Liked it? Take a second to support Milos on Patreon!