szerda, május 12
Home>>DC Super Heroes>>LEGO DC 1989 Batwing (76161)
DC Super HeroesHírek

LEGO DC 1989 Batwing (76161)

Landolt a Batwing

Batman nap alkalmából, a LEGO végre hivatalosan is leleplezte kedvenc denevérünk egyik ikonikus járművét, a tavalyi Batmobil után tehát, újabb modellel lehetünk gazdagabbak. A Batwing az 1989-es Batman filmben tűnt fel, amit Tim Burton rendezett. A készlet hivatalosan November 1-én fog megjelenni, de a VIP tagok már Október 21-én megvásárolhatják. A 2.363 elemszámból álló Batwing 64.990 Ft-ba fog kerülni. A szett, három minifigurát tartalmaz: Batman, Joker és Lawrence, más néven Boombox.

Nézzük meg együtt közelebbről a hivatalos képeket

Minden kétséget kizáróan a LEGO egy olyan készletet hozott össze, ami nem csak hű a filmben látott jármű kinézetéhez, de mind ezek mellet fantasztikus kiállítási darab is és van egyfajta gótikus dizájn ami jellemzi. Aki a tavalyi Batmobil-ban nem csalódott az ebben sem fog, egészen fantasztikusan mutatnak majd egymás mellett. A figurák jól kidolgozottak, Jokert ezzel a cilinderrel és frakk elemmel nagyon eltalálták a kockás gatyáról nem is beszélve. Batman nem kapott változtatást, amennyiben észre fogtok venni valami különbséget az egy évvel ezelőtti figurához képest, azt komment formájában írjátok meg. Boombox pedig a festett karral és a kiegészítőjével szintén hű a filmhez.

Érdekességek és méretek

A belső tér is jól kidolgozott, a szárnyak állíthatósága is fantasztikus ötlet volt a LEGO részéről. Az alkotás természetesen tartalmaz húsvéti tojásokat is, ilyen pl. Joker gázballonjai, amelyek a Batwing kijelzőjén jelennek meg, vagy a jármű motor része, (denevérmotor), ami szintén film hangulatát idézi fel. Plusz pont, hogy a szárny része, nem sikerült tömzsire. Tisztán látszik, hogy a LEGO egyenes vonalakkal dolgozott ez egyfajta letisztultságot és igényességet ad a Batwing-nek.

A készlet 11cm magas, 52cm hosszú és 58cm széles.

Attól függetlenül, hogy ez egy felnőtteknek szóló készlet, azt gondolom, több korosztályt is megcéloz majd vele a LEGO, sokan nőttünk fel a régi Batman filmeken és bár nem voltak hibátlanok, a maguk módján rendkívül egyedi alkotások voltak, amiket még most is szeretünk, annak tükrében is, hogy Nolan trilógiája máig verhetetlen. Ez a készlet is, akárcsak a Burton Batman filmje, egyedülálló alkotás lett. A rajongók pedig tuti, hogy imádni fogják.