Sok jó bolt kis helyen is elfér!

Tegnap este kiszivárogtak a régóta várt Harry Potter készlet matricái, amelyeknek köszönhetően már azt is tudjuk, hogy milyen boltokat építhetünk majd fel a készletben. Rengeteget kell majd ragasztgatnunk, de lesz is mire, hiszen egészen pontosan hét épületből fog állni a készlet.

A kép illusztráció

Azt már régóta tudjuk, hogy az elődjétől nagyobb szettet kapunk, hiszen a 2011-es Abszol Út-ban csak három épület kapott helyet, Ollivander boltja, a Borgin&Burkes és a Gringotts Bank. A 2025 elemből álló készlet mindmáig az egyik legjobb Harry Potter szett legalábbis szerintünk, de azt gondoljuk, hogy az idei nagy tesó, nem csak elemszámban, hanem minőségben is felül fogja majd múlni. A készlet elemszámáról egyelőre még semmit nem tudunk, de az tuti, hogy 4-5 ezer db. között fog mozogni. Igazából el is várható ez a darabszám egy $400-os szettől, na de elég a szóból. Lássuk melyek azok a fontos épületek, amelyekből megalkothatjuk a varázslók és boszorkányok híres utcáját.

Ollivander boltja

Talán az egyik leghíresebb és legfontosabb hely az Abszol Úton, Mr. Ollivander boltja, aki egy pálcakészítő. Harry tőle kapta meg az első részben a varázspálcáját. A bolt a 6. epizódban zárva tart, néhány Halálfaló ugyanis elrabolta Ollivandert, aki 7. rész végén Harry-éknek és Dobby-nak köszönhetően, megmenekül a Malfoy kúriából.

Weasley Varázsvicc Vállalat

Fred és George Weasley közös vállalkozása ez a bolt, ahol minden fajta furmányos dolgot be lehet szerezni a szerelmi bájitaloktól kezdve a rókázó rágcsáig.

Cikornyai és Paca

A diákok ebben a boltban szerezhetik be a tankönyveiket, illetve a híres írók szokták itt tartani a dedikálásaikat, mint pl. Gildroy Lockhart, aki a 2. részben lett a Roxfort tanára.

Kviddics a javából – Sportszaküzlet

Harry kedvenc boltja, ebben az üzletben minden kapható, ami a Quidditch-el kapcsolatos.

Florean Fortescue Fagylaltszalon

Florean Flortescue egy Brit varázsló, akinek fagylaltozója van az Abszol Úton. A filmekben csak egy pillanatra láthatjuk, pont akkor amikor Harry és Hagrid kijönnek a Zsebkoszközből. A könyvekben ezen a helyen írja Harry a beadandóit.  A tulajdonos segített Harry dolgozata megírásában, érdekes információkkal szolgált neki a középkori boszorkányüldözésekről.

Reggeli Próféta

Sokan nem tudják, de a Reggeli Próféta szerkesztősége is az Abszol Úton van. A Reggeli Próféta a friss híreket közöl a varázslókkal és a boszorkányokkal kapcsolatosan. Természetesen a politika és a sport témakörei is folyamatos szerepet kapnak az újság cikkeiben, de írnak még benne elbeszéléseket és emlékcikkeket is.

Toll, Tinta és Pergamen

Ez a bolt, ahogy a címéből is kiderült, toll, pergamen és tinta árusításával foglalkozik. A Quidditch bolt szomszédságában található meg, illetve mellette van az a boltív, amely a Zsebkosz közbe vezet.

Ennyi lett volna, ez a hét épület lesz benne a hamarosan megjelenő nagy Harry Potter készletbe amennyiben hihetünk a matricáknak. Páran azt a kérdést is feltehettétek, hogy hol a fenében van a Gringotts Bank és aBorgin&Burkes, amik szintén fontos helyszínei az utcának és a filmeknek is. Azt gondoljuk ezek külön készletben jönnek majd a közeljövőben. Aggódni tehát nem kell, csupán csak várni rájuk.

Liked it? Take a second to support Milos on Patreon!