Szikrázó parázs, a kemény acél fémes csengése, a víz hangosan szisszenő fortyogása. Ezek a képek jelenek meg előttünk, ha elképzelünk egy középkori kovácsműhelyt. Ezt az atmoszférát alkotta meg Namirob az IDEAS program keretein belül benyújtott ötletében. Az eredeti alkotáshoz alaposan hozzányúlt a LEGO, de ezt betudhatjuk annak, hogy kedvezőbb áron, több rajongóhoz eljusson az alkotás.

A végleges verzió fotója kiszivárgott korábban, de a hivatalos képeket, most tette közzé a LEGO. Az alkotás a 21325-ös készletszámot kapta és 2164 darab alkatrészből áll. Megkapta a 18+ besorolást, ezzel automatikusan a fekete doboz dizájnt hozta magával és a felnőtt építőket célozták meg, de természetesen a fiatalabb korosztálynak se okozhat gondot a készlet megépítése.

A kiszivárgok képek láttán megosztóak voltak a vélemények, de a hangulatában nem maradt el a megkurtított végleges változat.

A megépített kovácsműhely 27cm magas, 27 cm széles, mélysége 21cm. Ahogy a moduláris épületeket, a három szintet szét lehet szedni, gazdag felszereltség jellemzi a belső tereket. A műhelyben egy világító egység is fokoz a hangulaton az izzó parázs lesz megvilágítva általa.

Minifigurákból négyet kapunk a kovácsot és a feleségét, két lovagot különféle kiegészítőkkel, valamint a kutya és a ló jön mellé.

Az ára 150 Euró, itthoni árakról még nincs információnk.
Megjelenés: 2021. február 1.

Hivatalos link: LEGO IDEAS Középkori kovácsműhely

Liked it? Take a second to support Robrick on Patreon!