Oly gyorsan repül az idő, mint egy Nimbus 2000

Húsz éve kezdődött minden! Egy kis szemüveges srác, villám alakú sebbel a homlokán, hamar belopta magát ez a karakter a szívünkbe ugye? Vajon ki gondolta volna anno, hogy ennek a “varázslatos” történetnek ilyen óriási sikere lesz? Bevallom őszintén én nem, sőt talán én még később kezdtem el megbarátkozni a történettel és a filmeket is jóval később kezdtem el nézni a kelleténél, de amikor láttam az első három részt, tudtam, hogy ez a sztori messze felülmúlja az elképzeléseimet, a Tűz Serlege után pedig ráeszméltem arra, még gyerek fejjel, hogy ez finoman szólva sem az a mese, ami gyerekeknek készült. Együtt nőttem fel a történettel és hihetetlenül megfogott benne az a komor hangulat, ami részről-részre egyre sötétebbé és izgalmasabbá tette Harry Potter kalandjait. Azért pedig, hogy a lego 2018-ban visszahozta és ezzel együtt újraalkotta a régi készleteket, nos ezért nem győzök eléggé hálás lenni. Ami a jubileumi szetteket illeti, sok az újdonság, de ezek között is találkozhatunk régi ismerősökkel.

Még szép, hogy a múlt is visszaköszön

Bolyhoskával a Titkok Kamrája készlettel és a Roxfort Kastéllyal is találkozhattunk már húsz évvel ezelőtt, még a kezdetek kezdetén. Ezek a szettek ugyanis 2001-ben és 2002-ben jelentek meg és az első Wizarding World szettek közé tartoznak, valóságos ikonok. Szerencsére akik lemaradtak anno ezekről, idén végre beszerezhetik őket, sőt össze is illeszthetik majd ezeket az alkotásokat, hiszen a lego a jubileumi szetteknél is követi, a Roxfort Kastély tornyainál jól bevált összekapcsolási rendszert és ez bizony rengeteg érdekes és izgalmas építési funkciót eredményez, nem mellesleg a játszhatóságot is nagyban megnöveli. Lássuk a szetteket!

76386: A Női WC

Ár: 20 Euro
Elemszám: 217 db.

Kezdjük az egyik legkisebb készlettel a sort! A készletben a Titkok Kamrája egyik fontos jelenetét építhetjük fel, amikor Harry, Ron és Hermione a női wc-ben lehúzzák a százfülé-főzetet, hogy aztán a Mardekár háza táján kémkedjenek. A főszereplőket, először kapjuk meg Mardekáros ruhában, sőt plusz haj elemeket is kapunk melléjük, illetve Hermione egy egyedi macskafejet is kap, hiszen neki balul sült el az átváltozás, természetesen Harry és Ron is megkapta Crak és Monstro arcvonásait! A szett az arany Harry figurát tartalmazza, a mosdókon kívül még apró bájitalokat is felépíthetünk benne. Nagyon kicsi szett, de a lényeget teljesen belesűrítették!

76387: A Tiltott Részleg

Ár: 40 Euro
Elemszám: 397 db.

Ebben a készletben, Bolyhoskán kell túljutnia főhőseinknek. Bolyhoska ezúttal nem öntött formában érkezik, nekünk kell őt megépíteni! A csapóajtón túl, még a hárfát, illetve az ördöghurok nevű növényt is a szettbe illeszthetjük. A három főszereplőn kívül, még egy arany Herimonét is tartalmaz majd a készlet!

76396: Repüléstan

Ár: 30 Euro
Elemszám: 264 db.

Ebben a szettben, egy kis épületet húzhatunk fel, amelynek két bástyája van, a filmben ezen a szabadtéri helyen történtek a repüléstan gyakorlatok, amelyet Madam Hooch tartott, rajta kívül még, a kissé esetlen Neville-t és Malfoyt is megkapjuk a szettben, Mógus Professzort pedig arany figura formában.

76389: A Titkok Kamrája

Ár: 140 Euro
Elemszám: 1.176 db.

Az idei második legnagyobb jubileumi készlet, több jelenetet is megelevenít, pl. elkalandozhatunk a Titkok Kamrájába, ahol szembeszállhatunk a félelmetes baziliszkusszal, de kapunk egy kis részletet a nagyteremből, a csillagvizsgálóból vagy a sötét varázslatok kivédése tanórából, ahol Lockhart szabadjára engedte a “félelmetes” Kelta Tündérmanókat, akik egyébként először érkeznek minifigura formában. Továbbá a szettben helyet kap még Griffendél kardja, a Teszlek Süveg és Tom Denem naplója is! Új Dumbledore figurát is tartalmaz majd a szett és végre megkapjuk azt az arany bagoly állványt is. Érdekesség még, hogy Félig Fejnélküli Nick világítani tud a sötétben is, illetve érkezik még egy, a filmekből nem annyira ismert karakter figurája is, ő Sinistra Professzor. A szett jubileumi figurája, az Arany Voldemort lesz.További figurák: Colin Creevey, Justin Finch-Fletchley, Luna Lovegood és természetesen Ginney Weasley, akinek a megmentésére is fókuszálnunk kell.

76388: Roxmorts Falva

Ár: 80 Euro
Elemszám: 851 db.

Nektek rajongóknak említeni sem kell, hogy a Roxfort mellett, található és kis falucska, ami tele van varázslókkal és boszorkányokkal. Roxmorts először az Azkabani fogolyban kapott fontos szerepet, hiszen Madam Rosmerta fogadójában tudta meg Harry, hogy Sirius a keresztapja, a fogadón kívül a szettben még a Mézesfalás édességboltot is felépíthetjük. Mindkét épület egy földszinttel és egy emelettel rendelkezik, amelyekben a tulajdonosok is elhelyezhetőek, de érkezik még a szettben Mcgalagony Professzor és Dean Thomas is. Arany figura: Ron Weasley.

76392: Roxfort Sakktábla

Ár: 70 Euro
Elemszám: 876 db.

“Harry át kell sakkoznunk magunkat” A Bölcsek Köve fináléjában a varázs sakkot eléggé komolyan kell vennie hőseinknek, hiszen ez az utolsó akadály, amit le kell gyűrniük Harryéknek a Mógushoz (Voldemorthoz) vezető úton. A készletben egy hatalmas sakktáblát építhetünk meg, a hozzájuk tartozó építhető bábukkal, illetve a három főhős is érkezik természetesen. Arany figura: Piton

76394: Fawkes

Ár: 40 Euro
Elemszám: 597 db.

A tavalyi Hedvig után, újra felépíthetünk a történetből és a fantáziavilágból is ismert lényt, ez lesz Fawkes a főnixmadár, Dumbledore hűséges társa! Hasonló tekerő funkcióval működik majd mint Hedvig, szerintünk ez jobban sikerült, mint a hóbagoly. A készletben új Dumbledore figurát is kapunk, új festéssel és egy kis Fawkes figurával, amihez még állványt is társított a lego, a nagy figura pedig, a tavalyi Hedvighez hasonlóan, névtáblát is kapott.

76393: Harry Potter és Hermione Granger

Ár: 70 Euro
Elemszám: 1.673 db.

Ki gondolta volna, hogy a legnagyobb ünnepi szett, az pont egy Harry és egy Hermione, óriás figura lesz? Elsőre eléggé bizarr látványt keltenek, de meglepően jó és részletes kidolgozást kaptak. Harry talárja pedig nagyon találó és sokat dob a figurán, ahogy az építhető varázspálcák is.

Annyira nem szaporítanánk a szót, szerintem mindenki tudja, aki követ minket, hogy imádjuk ezt a témát és bár idén nagy valószínűséggel a Halál Ereklyéi készletek elmaradnak, panaszra semmi okunk. Azt gondoljuk, hogy a lego csodálatos szettekkel ünnepli meg ennek a fantasztikus történetnek a 20. évét. Elképesztő szetteket kapunk, hihetetlenül jó funkciókkal. Ilyen pl. a csapóajtós megoldás, hogy le lehet csúszdázni az alsó szintre, Sir Nick világít a sötétben, belépés a titkok kamrájába. Egy szó, mint száz ezek a jubileumi szettek is igazolják azt, hogy mennyi energiát és kreativitást fektet a lego a Wizarding World készletekbe, ezt bizonyítja az is, hogy a három év alatt, csak minimális csalódás ért minket a témával kapcsolatban.

Liked it? Take a second to support Milos on Patreon!