Kockamorzsa

75327 - Luke Skywalker sisak

Vörös Ötös

A Vörös osztag a Lázadók egyik X-szárnyú vadász osztaga volt. A Vörös osztag leghíresebb ütközetei a yavini csata valamint az endori csata volt.

Zsivány egy sisak

Az idei  LEGO Star Wars sisakkollekció márciusban kerültek forgalomba, ebből a témából összesen három kobakvédő:

75328 Mandalorian sisak
75343 Dark Trooper sisak
75327 Luke Skywalker sisak

Az utóbbit megépítettem és leírom tapasztalataimat. Ez az első nyitott sisak a kollekcióból, ezért egy kicsit eltérő építési élményt nyújt a többihez képest és ez volt az egyik ok, ami miatt úgy éreztem, hogy be kell szerezni Luke sisakját. A másik ok az hogy a idei három sisakból nekem ez tetszik a legjobban és a többihez képes ez a legszínesebb.

A doboz nem tér el a többitől, dizájn ugyanolyan, fekete alapon a sisakfotó, a hátulján megtalálható két kép a főszereplőről és a méretek. 18+ besorolást kapta, ami mutatja, hogy a felnőtt gyűjtőket célozták meg.  Apropó a méretek. A sisak talapzattal együtt 19 cm magas és 13 cm széles.

75327 RED FIVE HELMET

Összesen négy számozott zacskóra lett szétosztva a 675 alkatrész, itt jegyzem meg, hogy még mindig a műanyag zacskókat kapjuk a készletekhez, nem pedig a rég beharangozott papírzacskókat. Néhány díszítést matricával oldottak meg. Jár még hozzá természetesen egy narancssárga elemszétszedő és az összerakási űtmutató.  Az utóbbit nem fotóztam le, de itt le tudjátok tölteni a LEGO hivatalos oldaláról:

Az összerakás

Az építés első része az állvány összerakása lesz, ami megegyezik a többi sisak állványaival, aki gyűjti ezt a sorozatot és ez a sokadik összerakása, annak nem lesz semmi újdonság. 

A sisakon végighúzódó piros/fehér gerinc, a lázadók emblémája és az oldalsó tányéron lévő fekete csíkozás, szerencsére nyomtatott elemek, ezek megúszták a matricázást. Az utóbbi kettő nem is lett volna szép megoldás, ha matricákkal oldották volna meg, ezért jár a piros pont.

Ezeket az elemeket viszont matricázni kellett. Távolról nézve nem néz ki rosszul, de közelről láthatóak az illesztési problémák, ami azt erőssíti meg, hogy ezt még gyakorolnom kell.

A szemüveg résznek kifejezetten jól áll, hogy áttetsző elemekből lett megoldva. A headset és az állvédő is pofásan lett kialakítva és örültem annak a részletnek, hogy a belső részen a füleknél meg lehetett építeni a “szivacs” részt is.

A sorozat gyűjtői nem fognak csalódni, szerintem ez a legjobb az idei sorozatból. Érdemes a sisak felső részén megfogni, ha odébb akarjuk rakni, mert ha lent a fül résznél markoljuk meg, akkor leesik mindkét oldala, legalább is nekem a kezembe estek. Akik nem látnak ebben fantáziát, azok valószínűleg nem fognak kapkodni érte, inkább más építeni való után néznek ezért az árért. Nekem a kedvencem lett, rakom is a többi közzé.

Nektek hogy tetszenek az idei sisakok? Írd meg a véleményed a Facebook oldalunkon.

Megosztom a Facebookon:

LEGO® FAIR PLAY IRÁNYELVEK

A LEGO® a LEGO Group védjegye, amely nem szponzorálja, nem engedélyezi és nem támogatja ezt a weboldalt. Bővebben: Fair Play Policy

Kapcsolat

info@kockamorzsa.hu

YouTube

Liked it? Take a second to support Robrick on Patreon!