Egy messzi-messzi galaxis, régóta várt készlete

2020 elején volt egy szavazás arról, hogy mi legyen a következő UCS Star Wars készlet. A rajongók dönthettek, egy Tie Bombázó, egy Nebulon-B fregatt és a Republic Gunship között. A szavazatok több mint 50%-át a Gunship kapta, ám utána rengeteget kellet várnunk erre az alkotásra. Legutóbb, idén márciusban, egy konferencia keretein belül adtak hírt a szettről és arról, hogy hogyan is haladnak a munkálatok, akkor derült ki, hogy a pilótafülke részét, 10x6x3-as méretű pilótafülke elemmel készítik el, ezt a Youtuber David Hall, a Solid Brix Studios megálmodója be is mutatta.

Vége a várakozásoknak, most végre bemutatták a legújab Star Wars UCS szettet! A Republic Gunship augusztus 1-én érkezik a boltok a polcaira, $350 értékben. A 3.292 darabos építmény kettő minifigurát tartalmaz, Mace Windu jedi mestert és egy Klón Katonát! Ami a doboz dizájnt illeti, maradunk a megszokott fekete háttérnél, a hátsó részén a Klónok Támadásából láthatunk jeleneteket, természetesen azokat a képkockákat, amelyeken a Gunship szerepet játszott. Az új Gunship pilótafülkéinek az ablakaira nem kell majd ragasztanunk semmit, az előző Gunship-ek esetében, ezeknek a fülkéknek az ablakai, nem kaptak sem matricát, sem pedig festést, azonban ennél az UCS szettnél már nyomtatott ablakokat készített a lego. A hátsó rész és oldalsó részek is, nyithatóak.

Méretek: Szárnyfesztávolság: 74cm

Elődök

Az első Gunship szettet 2002-ben mutatták be, ez a szett is akárcsak a következőek a Klónok Támadása című filmhez készültek, egy microfighters szettet is csinált még belőle a lego, de a lényeg, hogy 19 évet kellett várnunk arra, hogy ez a jármű végre UCS formában tündököljön. 2013-ban hozta el utoljára nekünk a lego ezt a Star Wars hajót, az új UCS Gunship 2.117 db. elemmel több a 8 évvel ezelőtti testvérétől, ami a figurákat illeti, ott egyértelműen visszaesés történt, egy-két klón vagy egy exkluzív jedi mester szerény véleményünk szerint még elfért volna ebben a szettben. A hajó részletességére panaszunk nem nagyon lehet, sokak unalmasnak vélik majd, mint egy sokadik Falcon-t, nagyobb probléma itt a figura elosztás. A 2002-es verzióban is négy, a 2013-as szettben pedig hét figurát kaptunk. Szent igaz, amikor szavazni lehetett, hogy mi legyen a következő gyűjtői SW szett, akkor a kedvenc karakterünket is megnevezhettük, sokáig pletykálták Bob jedi mester érkezését és a rajongók is epekedve várták, ám ez sajnos elmaradt. A készlet, formájában nem tér el a filmben látott hajótól szóval ezért jár a plusz pont, de ez egy UCS szettnél szerencsére mindig így van, törekednek a dizájnerek arra, hogy a készletek hűek legyenek a filmekben látott járművekhez. Ami pedig az új üdvöskénket illeti, egy nagyobb, részletesebb Gunship-et kapunk az előzőektől, de építésben sok meglepetést nem tartogat majd számunkra, de egy mutatós darab annyi szent.

A designer csapat

Akik a szetten dolgoztak, Jens Kronvold Frederiksen, a Design Manager Michael Lee Stockwell volt, illetve David Hall, a Solid Brix Studios alapítója is jelen volt a munkálatoknál, a srác egyébként elképesztő MOC építményeket csinál, érdemes a youtube csatornájára egy pillantást vetni!

Liked it? Take a second to support Milos on Patreon!