Tudod malacka, az otthon ott van, ahol nem kell behúzni a hasadat

Hosszú várakozás után végre itt vannak a Micimackó Ideas készlet hivatalos fotói! A szett hivatalosan Április 1-én érkezik, $100 értékben, de a VIP tagok már Március 18-án beszerezhetik. A készlet elemszáma 1.265 db. és 5 minifigurát tartalmaz: Micimackó, Malacka, Tigris, Nyuszi és Szamár. Úgy gondoljuk nem hazudunk, ha azt mondjuk, hogy ez a szett minden várakozásunkat felülmúlta. Sokszor kapják meg az Ideas szettek azt a kritikát, hogy le lettek butítva és tesszük hozzá nagyon gyorsan, hogy sokszor jogosak a felhördülések, de ennél a szettnél most más a helyzet.

Múltidéző

Sokan nem tudják, de 1999-ben már voltak Duplo Micimackó készletek, de most először kapjuk meg ezt a karaktert minifigura formájában és négy jó barátját is. A Micimackó regényt 1935-ben adták ki magyarul, a Móra Ferenc Könyvkiadónak köszönhetően, szóval egy közel 100 éves karakterről beszélünk, aki 1926-ban “született meg”

Elemzés

Ami a készletet illeti, nos nem győzök ódákat zengeni róla. A figurák az épület és a kiegészítők is, mind 10/10 nálam. Lehet az elfogultság beszél belőlem. A szett elénk tárja azt a színes világot, amivel ez a csodálatos mese is rendelkezik. Az apró kiegészítők, mint például a mézescsupor vagy a százholdas pagony tábla, mind-mind a mese egyedi és fantasztikus hangulatát idézi fel. Micimackó faháza lenyűgöző lett, a belső tér viszont lehetne egy picit nagyobb tágasabb. Érdekesség, hogy a faleveleket egy korall elemre helyezhetjük, ilyen elemeket már láthattunk kék és rózsaszín színben, zöldben viszont még soha. A ház belső része szétnyitható, van benne egy kis ágy, falikép, mézes bödönök tömkelege, kakukkos óra, gyertya és teáskanna és még pár apróság. Ami még nagyon tetszik, az a fa illetve hátsó rész összeillesztése, már a Lombház esetében is megmutatta a Lego, hogy ezekhez a fa stílusú építményekhez nagyon konyít. A figurák közül egyértelműen Malacka és Tigris viszi nálunk a zászlót, de a Szamár figura is lenyűgöző lett, nem ” lustálkodtak” tehát a Lego-nál. Értitek!

Számomra biztos, hogy kötelező darab, de szerintem nyugodt lélekkel mondhatom, hogy akik imádták ezt a mesét, azok számára nem lesz csalódás ez az alkotás. Bár nagy hiányzók akadnak, Róbert Gida, Kanga és Bagoly személyében, de nagyon hálásak lennénk és végtelenül örülnénk, ha ők valamilyen GWP-nek köszönhetően csatlakoznának a százholdas pagony tekintélyes társaságához.

Liked it? Take a second to support Milos on Patreon!