Egy jól sikerült remake

A hivatalos képeket a taiwan-i lego weboldalnak köszönhetjük! Tegnap írtunk róla, hogy az idén a 10229-es Téli Falusi Házikó készlethez hasonló, Winter Village szettet kapunk! Szerencsénkre ez beigazolódott, de valószínűleg nem mindenki örül ennek az alkotásnak, azok viszont akiknek nincs meg a 9 évvel ezelőtti, tehát a 2012-es szett, na ők nagyon boldogok most! A 10229-es szett esetében a legjobb téli készletről beszélünk, de ez csak a mi véleményünk. Hangulatos, nagyon szép és részletes, sok figurát tartalmaz szóval igazi téli csemege, minden benne van, ami egy Winter Village szettbe kell, kivéve a fantázia, de ha már fantázia, az utóbbi években főleg a téli fantáziavilághoz tartozó készleteket kaptunk, ilyen volt pl. a Mézeskalácsház vagy a tavalyi, nagy sikernek örvendő Manók Klubháza készlet is! A maga módján mindkettő gyöngyőrű szép alkotás, de jó lett volna már egy picit földhözragadtabb készlet. Ilyenkor mindenki gondol egyet. Vajon mi lenne a jó? Válasz: az a 9 évvel ezelőtti szett, na az, az már igen! Gyakorlatilag itt van! A Mikulás Látogatása ( 1.445 db.) nem csak elemszámban hasonlít a Falusi Házikóhoz (1.490 db.) hanem koncepció szempontjából is és még a színek is egyeznek! Az alap gondolat ugyanis a család! Gyakorlatilag egy családi házikót kaptunk, egy csipetnyi fantáziával megfűszerezve, ez a fantázia pedig nem más, mint a jó öreg Mikulás!

Tartalom

A készlet hivatalosan október 1-én érkezik 90 Euro értékben, ám a VIP tagok már szeptember 16-án, az-az jövőhét csütörtökön már a polcra is tehetik. Az 1.445 db-os szett 4 minifigurát tartalmaz: Férj, Feleség, Kislány, Mikulás.
Az, hogy minden szettben kapunk egy karácsonyfát már megszokott, annyi karácsonyfa van már a vitrinben, mint egy bevásárlóközpont előtt vásár idején, természetesen most is behelyezhetünk pár ajándékot a fa alá, nincs ezzel semmi probléma, na meg pont egy családi házban ne legyen karácsonyfa, hát hogy nézne már az ki? Egyébként jár a pacsi a lego-nak, hiszen egy világító elemet is találunk a szettben, amely köré a karácsonyfa ágait építhetjük fel, így gyakorlatilag a karácsonyfánk ki lesz világítva. Mielőtt rátérnénk a benti részre, maradjunk egyelőre az ajtón kívül a hidegben és gyönyörködjünk egy picit a téli hangulatban! Egek! Az a bejárat valami elképesztően jól sikerült, a kis barna kerítés és a hóbucka előtte nagyon hangulatossá teszi a készletet, nem beszélve a hóval beterített fáról, amelyen még egy kis madáretető is helyet kapott, a postaláda, a lámpa és alatta a dísz pedig már csak kellemes ráadás. Ezek a kis elemek rengeteg pluszt adnak az építményhez! A kérdés már csak az, hogy ez a részletesség a ház belsejéről is elmondható-e? Rögtön ahogy belépünk a meghitt családi otthonba, már hívogat is minket az ünnepi asztal, ahol jót lakomázhatunk, mellettünk a kandalló biztosítja a kellemes időt és a rajta elhelyezkedő dísz, illetve az előtte álló kis asztal, süteménnyel és tejjel jelzi, hogy hamarosan betoppan egy piros ruhás, kövér, fehér szakállú pasas, aki elhelyezi a kért ajándékokat a fa alá. A Másik oldalon a konyha található, felette pedig a kislány figura hálószobája. A benti rész eléggé letisztult, mindennek megvan a maga helye, részletes is helyeként, de az elrendezés lehetne jobb is. A karácsonyfának nem a házon kívül kellene állnia, hanem a kandalló mellett, szóval az a rész igazán megérdemelt volna még egy kisebb alaplapot, amelyre a fát helyezhetjük. A konyha felett a kis szoba pedig nagyon szerencsétlenül néz ki, főleg azzal a létra elemmel, az emeletes ágyaknál működhetne ez a megoldás, de itt ez most eléggé balul sült el. 1.445 elemtől nyilván nem vár csodát az ember, de ez a házikó megérdemelne kicsit tágasabb belső teret és talán a konyha mellé is passzolna egy fahatású csigalépcső, ami a kis hölgy szobájához vezet. A kémény eléggé erőteljes hatást kelt, de ezt kompenzálja az a mechanizmus, hogy a Mikulás figurát letudjuk küldeni benne a ház belsejébe. Ezt a funkciót egyébként a doboz hátsó része jól bemutatja.

Végszó

Az összképet tekintve, ez a készlet nem okoz csalódást a téma rajongóinak, csak azt tudjuk mondani, amit a cikk tetején is írtunk, akinek a 10299-es szett nem volt meg, az most nagyon örülhet, feltéve ha egy ilyen vagy ahhoz hasonló készletre vágyott, itt-ott eléggé ostoba hibákat vét az igaz az, viszont a 10299-es elrendezése sem volt csillagos ötös, sőt gyakorlatilag majdhogynem ugyanaz volt mint itt, annyi a különbség, hogy ennél a szettnél a berendezéseket megfordították, mondhatjuk, hogy a 2012-es szett a tükörképe az ideinek és akárcsak ott, úgy itt is a konyha felett egy kisebb szoba található, viszont a karácsonyfa nem került a ház külső részére, tehát ez egy sokkal tágasabb épület, de még mindig nem tökéletes, viszont a téli hangulat garantált a megjelenése pedig eléggé impozáns. Mi azt mondjuk, ha a benti rész hibáival képesek vagytok megbarátkozni akkor kötelező darab és aki valóban egy családi hangulatú alkotásra vágyott, a Manók, Mézeskalácsok és Tűzoltók után, azt negatív meglepetés nem éri majd. Nálunk a polcon lesz az tuti!

Liked it? Take a second to support Milos on Patreon!